30 juli - 6 augustus 2017  

Magische en Mystieke Reis naar Engeland 2017
Met de optie de reis 3 dagen te verlengen om samen met ons graancirkels te bezoeken

Engeland Reis 2016
Trek 8 dagen lang door het magische en mystieke Zuid-Engeland
Acht dagen (zeven nachten) over de Drakenpaden, in de voetsporen van Koning Arthur en Parcival, op zoek naar je eigen, persoonlijke Heilige Graal. Door het land van de oude Kelten, het land van de wijze tovenaar Merlijn, het land van Saint George en de Draak, het land van de Green Man en het land van de mysterieuze graancirkels.

Van Avebury, via de West Kennet Long Barrow, Silbury Hill en de Sanctuary naar het mythische eiland Avalon.
Naar de Glastonbury Abbey, Chalice Well, White Spring, de Holy Thorn en de Tor.
Van de Drakenburcht bij Uffington en de Circle of Kings, naar de kathedralen van Salisbury en Stonehenge.
Al deze plekken staan bol van de energie en zijn verzadigd met eeuwen oude wijsheden.
Ze reiken je de hand. Ze staan klaar je te helpen.
Remote Viewing en Shamanic seeing spelen een subtiele, maar wezenlijke rol tijdens deze Reis,
die begint op
zondag 30 juli 2017 en eindigt op zondag 6 augustus 2017.

Hoe kun je je opgeven


Je gidsen gedurende de Reis zijn Bert Janssen en Heather Clewett


Stuur een email naar bertjanssen555@hotmail.com indien je meer informatie wenst.

Graancirkels
In 2016 hebben we geen graancirkels bezocht. Er bleek echter veel vraag naar te zijn en we hebben besloten om in 2017 de optie te bieden om de reis 3 dagen verlengen om alsnog samen met ons graancirkels te bezoeken. Deze extensie is inclusief vliegen over de cirkels. Zie: Hoe kun je je opgeven
Dit gaan we allemaal doen...
Dag 0
Aankomst in het hotel. Tijdens het diner en daarna is er alle ruimte om elkaar beter te leren kennen. Wie zit in de groep? Wat motiveert je om aan deze Reis mee te doen? Etc.
 
Dag 1 - Wiltshire, Avebury en de Stone Avenue
Na een traditioneel Engels ontbijt, zullen Bert Janssen en Heather Clewett je binnenvoeren in de fascinerende wereld van krachtplekken, drakenpaden, leylijnen, landschapsgeometrie, remote viewing en shamanic seeing.
 
Avebury Avebury

Kortom: Welkom in Wiltshire!
 
Avebury Avebury
 
Avebury Avebury

Vervolgens brengen we een bezoek aan Avebury en de Stone Avenue, waar je zelf aan den lijve de magie van dit majestueuze Neolithische monument zult ervaren. Avebury is een krachtplek van ongekende omvang. Letterlijk.
 
Avebury Avebury

De 5000 jaar oude steencirkel meet 333 meter in doorsnede en bevatte ooit 600 staande stenen, waarvan er nu nog 98 over zijn. Avebury is groter, ouder en volgens velen machtiger dan Stonehenge.
 
Avebury Avebury

In Avebury zul je onder de deskundige leiding van Master Dowsers Maria Wheatley en Busty Taylor kennis maken met de ongekende krachten van de 5000 jaar oude steencirkel. Maria en Busty zijn de auteurs van “Avebury: Sun, Moon and Earth”. Zij zullen je inwijden in de verschillende krachtplekken binnen Avebury en zullen je leren hoe deze zelf op te sporen en wat je ermee kunt doen.
 
Avebury Avebury

We zullen daarnaast de kerk van Avebury en de Stone Avenue bezoeken en natuurlijk gaan we naar de beroemde en magische 'Tolkien Tree'. De boom waar Tolkien regelmatig onder zat om contact te maken met de 'Otherworld' en inspiratie op te doen voor zijn "In de Ban van de Ring" trilogie.
 
Dag 2 - Ceremonie en het Uffington Complex
We beginnen vandaag met een sjamanistische ceremonie, waarbij het welslagen van de reis centraal staat.
Daarna gaan we naar het Uffington Complex.
 
Avebury Avebury

Net ten zuiden van Uffington is 3000 jaar geleden een wit paard, of draak, in een heuvel gekerfd. Het is bijzonder intrigerend dat het 125 meter lange mysterieuze figuur alleen vanuit de lucht goed herkenbaar is. De ‘draak’ lijkt de 200 meter verderop gelegen heuvel, Dragon Hill, te bewaken.
 
graancirkels vliegen graancirkels vliegen

Een hardnekkige legende wil dat St George (Sint Joris) op Dragon Hill de draak versloeg en dat het bloed van de draak ervoor heeft gezorgd dat er geen gras meer op de heuvel wil groeien. Natuurlijk doodde St George de draak niet. Hij temde hem slechts. Hij werd een Dragon Master. Hij temde zijn eigen innerlijke draken en werd Meester over de uiterlijke draken. Hij beheerste ruimte, tijd en materie.
 
graancirkel graancirkel

Ongeveer een mijl naar het Zuid-Westen ligt het langgraf van Wayland Smithy, van Wieland de Smit. Wieland raakt in het bezit van een magische ring die hem later door de koning wordt ontstolen. Uit deze oude saga putte Tolkien, die op nog geen uur rijden van Uffington woonde, deels de inspiratie voor zijn beroemde boek ‘In de Ban van de Ring’.
 
graancirkel graancirkel

Wij zullen op Dragon Hill in de voetsporen treden van Sint Joris en leren onze eigen draken te temmen, zodat we weerstand kunnen bieden aan de Ring van Wieland. De Ring die ultieme macht gaf, maar die er tevens voor zorgde dat de bezitter in de materiële wereld gevangen werd gehouden.
 
Dag 3 - Glastonbury (Avalon)
Op het mythische eiland Avalon – het huidige Glastonbury – is de sluier tussen de werelden nog steeds flinterdun. Het is de plek waar je met gemak de magie van Alchemie tot leven kunt brengen. Je kunt er voelen hoe Hemel en Aarde elkaar in- en uitademen. De dansende communicatie tussen Spirit en Materie. Squaring the Circle en vice versa.

Twee grote legenden schudden elkaar op Avalon de hand. De legende van Jozef van Arimathea die onder andere de Heilige Graal naar Glastonbury bracht en de legende van Koning Arthur, die zijn leven bestede aan juist het vinden van de Heilige Graal en die na zijn dood op Avalon werd begraven.
 
Glastonbury Abbey Glastonbury Tor

In Glastonbury zullen we de zeer ervaren onderzoeker Anthony Thorley ontmoeten. Anthony zal verschillende geheimen van Avalon voor ons ontsluieren. Hij zal je kennis laten maken met de kracht van de Michael en Mary leylijnen en je laten voelen hoe deze zich door de Abbey kronkelen.
Aansluitend zullen we de Tor beklimmen. De Tor is een werkelijk magische heuvel en krachtplaats waar de Michael en Mary leylijnen om elkaar heen draaien en buigen. Volgens de legende is de Tor hol en verbergt ze de toegang tot anderen werelden, andere dimensies.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Natuurlijk zoeken we ook de rust en mystieke sfeer van Chalice Well op. Een hardnekkig gerucht wil dat de Holy Grail in deze heilige bron verborgen ligt.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Tussendoor is er tijd om de vele interessante en intrigerende winkeltjes van Glastonbury te bezoeken. Dit bezoek aan het mysterieuze Avalon, dat sommigen het Nieuwe Jeruzalem noemen, zul je nooit meer vergeten.
 
Dag 4 - De Stargate van Alton Priors
In Alton Priors bevindt zich een zeer curieus kerkje. Het kerkje heet ‘All Saints Church’ en dateert uit de 12e eeuw.
 
Avebury Avebury

In de vloer bevinden zich een aantal luiken die toegang geven tot Sarsen stenen. Dit zijn dezelfde stenen als die gebruikt zijn voor de bouw van Avebury en Stonehenge. De aanwezigheid van de Sarsen stenen doet vermoeden dat de plek al zeer lang als heilig werd beschouwd. Dit vermoeden wordt nog eens versterkt door de 1700 jaar oude Yew (taxus) boom die naast het kerkje staat. Volgens de lokale bevolking staat het kerkje op de plek waar zich vroeger een steencirkel bevond.
 
graancirkel graancirkel

In het kerkje, en dat maakt het kerkje zo curieus, bevindt zich een mysterieuze bronzen plaat. Deze plaat staat bol van de zeer interessante symboliek. Er zijn verschillende linken leggen tussen deze symboliek en het landschap buiten het kerkje. Velen zijn van mening dat we hier met een Stargate te maken hebben.
 
graancirkel graancirkel

De informatie op de bronzen plaat, zullen we gebruiken om nieuwe antwoorden op te sporen.
 
Dag 5 - Stonehenge en Salisbury
Vandaag zijn Salisbury en Stonehenge ons reisdoel.
Zo’n 4500 jaar geleden werd begonnen met de bouw van Stonehenge. Sindsdien heeft deze neolithische Kathedraal op geen enkele manier aan kracht ingeboet.
 
Stonehenge Stonehenge

De staande Sarsen stenen werden van de 20 kilometer noordelijker gelegen Marlborough Downs gehaald. De Bluestones zijn zelfs over een afstand van 350 kilometer helemaal uit Wales ‘aangesleept’. Eeuwenlang zijn deze stenen getuige geweest van rituelen en ceremoniën. Ze hebben verhalen te vertellen en zijn bereid hun vergaarde wijsheid met je te delen. De schier oneindige hoeveelheid energie en intentie die de bouw van Stonehenge vergde, ligt voor eeuwig opgesloten in de stenen en is nog steeds onverminderd voelbaar en aanspreekbaar.
 
Stonehenge Stonehenge

Op weg naar Salisbury brengen we een bezoek aan Woodhenge. Deze plek diende in de Bronstijd eenzelfde doel als Stonehenge. Woodhenge oogt klein, maar je zult een ongehoorde kracht ervaren als je eenmaal weet te 'luisteren'.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

In Salisbury staat één van de meest majestueuze Kathedralen van Engeland. Elk detail van deze Kathedraal, zowel binnen als buiten, is er op gericht de bezoeker in een staat van verhoogd bewustzijn te brengen.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

Alle zintuigen worden aangesproken. Het zien van de geometrieën en de gebruikte afbeeldingen en kleuren. Het horen van de overweldigende akoestiek. Het ruiken van de wierook. Het proeven van de intense atmosfeer en het voelen van de ongekende energieën. We zullen dit alles zelf aan den lijve ondervinden.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

We bezoeken ook de St Thomas Church. Deze kerk is een ware schatkamer die bijna uit zijn voegen knapt van de aanwezige symboliek en gecodeerde wijsheid, kennis en inzichten. Onze eerder geleerde tracking technieken zullen op deze majestueuze en mysterieuze plekken goed van pas komen.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

Natuurlijk krijg je ook in Salisbury weer genoeg tijd om je eigen weg te zoeken.
 
Dag 6 - Avebury Complex
Vandaag brengen we de hele dag door in het zogenaamde Avebury Complex.
Dit bevat Silbury Hill, West Kennet Long Barrow, Adam and Eve Stones, de Sanctuary, Circle of Kings, etc. Stuk voor stuk krachtplekken van ongekende sterkte.
 
graancirkel graancirkel

Silbury Hill is een mensgemaakte heuvel die meer dan 4500 jaar oud is. Alhoewel niets bekend is van de functie van de heuvel, lijkt deze het omliggende landschap te beheersen en te domineren. Er zijn zeer vele ‘sightings’ rond en op de heuvel gedaan. Variërend van lichtballen, via UFOs, tot aan ‘otherworldly beings’. Het is telkens weer overweldigend haar energie van nabij te voelen.
 
graancirkel graancirkel

Aansluitend aan het bezoek aan Silbury Hill, zullen we een ceremonie doen in de West Kennet Long Barrow. Silbury Hill en de West Kennet Long Barrow, zijn samen de sterkste en meest machtige krachtplekken van Wiltshire.
 
Silbury Hill West Kennet Long Barrow

Deze dag zullen we ook de mystieke Swallowhead Springs bezoeken, evenals de mysterieuze Adam and Eve Stones.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Het wordt een dag van magie en mystiek. Maar ook een dag van leren en vooral lachen.
 
graancirkel graancirkel

's Avonds tijdens het diner is er alle ruimte en tijd om de ervaringen en indrukken van de voorbije week nogmaals te doorleven en te delen met je Reisgenoten.
 
diner diner diner diner diner

 
Dag 7
Afsluiting van de magische reis. Je zult vele malen meer vragen dan antwoorden hebben. Laten we echter nooit de briljante woorden van Rainer Maria Rilke vergeten: “Leben sie jetzt die Fragen. Vielleicht leben sie dann allmaehlich, ohne es zu merken, eines fernen Tages in die Antwort hinein…”
 
graancirkel afscheid

terug...
 
Meer Magie en Mystiek
Gedurende week zullen we ook nog diverse plekken bezoeken die niet een vaste plaats in het programma hebben.
 
Glastonbury Abbey Glastonbury Tor

Zoals bijvoorbeeld de intrigerende kerk van Bishops Cannings, waar zich de Hand van God bevindt.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Een bezoek aan de White Horse Inn.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Een andere kijk op de "Otherworld".
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Merlin's Mount (het graf van Merlijn) in Marlborough en de Devils Den.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Picknicken en uitrusten van de vele overweldigende indrukken.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

En dan weer ... meer magie en mysteriën.

terug...
de Totale Ervaring
Uiteindelijk gaat het om de beleving en ervaring van de totaliteit.
Het zien van de dwarsverbanden en het voelen en absorberen van de onderliggende wijsheid.
Of het nu Silbury Hill is, of de West Kennet Long Barrow;
Dragon Hill, of de Stone Avenue;
Golden Ball Hill, of de Tor;
Windmill Hill, of Chalice Well;
De kathedraal van Salisbury, of die van Stonehenge.

Ze reiken je de hand. Ze wachten op je. Ze staan klaar om je te helpen.
Feitelijk is een reis naar de Krachtplekken van zuid-Engeland, een ontdekkingstocht naar de Krachtplekken in jezelf.


terug...
het Alexandra House Hotel
Tijdens onze Expeditie naar de Magische Krachtplekken van Engeland wil je nog niet het kleinste detail missen.
Elk onderdeel is enorm waardevol. Elk deeltje, hoe klein ook, kan je helpen. Kan zelfs doorslaggevend zijn.

We hebben er dan ook voor gekozen te verblijven in de best denkbare locatie. Het Alexandra House Hotel net ten noorden van het intrigerende Barbury Castle, een zogenaamd ‘hill fort’ uit de IJzer Tijd. Het Alexandra House is een van alle gemakken voorzien hotel. Je hebt de beschikking over een indoor zwembad, sauna’s, bubbelbaden, fitness, en nog veel meer. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je iedere dag opnieuw uitgeslapen en goed beslagen ten ijs komt.


terug...
Hoe kun je je opgeven

(klik hier om je alleen voor de graancirkel ervaringsdagen op te geven)

Allereerst willen we je bedanken voor je interesse in onze Magische en Mystieke reis naar Engeland 2017.

De kosten voor deze 8 daagse Reis bedragen € 1450,- euro.
De prijs bevat zeven overnachtingen in het luxueuze Alexandra Hotel op basis van logies en ontbijt en het delen van een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 350,- euro. Dit bedrag wordt ook in rekening gebracht bij alleen reizenden waarvoor geen geschikte kamergenoot is te vinden!
Bij de prijs inbegrepen zitten alle entree gelden (Abbey, Well, Stonehenge, etc), alle workshops, een set dowsing rods (wichelroedes), een gedetailleerde kaart van het gebied en een notitieboekje dat als dagboek zal dienen, zodat je alle intrigerende avonturen kunt vereeuwigen.
Het diner zit niet bij de prijs inbegrepen.

We hebben in de loop van de jaren geleerd dat het beschikken over eigen vervoer onmisbaar is en hebben er daarom voor gekozen om het vervoer aan een ieder zelf over te laten. De feitelijke Expeditie begint dan ook met onze samenkomst in het Alexandra House, op
zondag 30 juli 2017, terwijl ze voor jezelf natuurlijk veel eerder begint. Voor sommigen is ze zelfs nu al begonnen. Indien gewenst kunnen we adviseren over ferry’s en dergelijke.
Eigen vervoer heeft als bijkomend voordeel dat je kunt besluiten eerder te komen of langer te blijven.

Indien je besluit om ook de graancirkel extensie te boeken, komt het totale reisbedrag op € 1750,- euro.
Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 500,- euro. Dit bedrag wordt ook in rekening gebracht bij alleen reizenden waarvoor geen geschikte kamergenoot is te vinden!

Om een plek voor deze Reis zeker te stellen is een niet-retourneerbare aanbetaling van € 450,- euro vereist. Het resterende bedrag moet uiterlijk zes weken voor vertrek op onze rekening staan.
Na 15 juni 2017 is restitutie van de gehele of deel van de reissom niet meer mogelijk, tenzij je zelf een vervanger voor je reis vindt.

Het bedrag kan worden overgemaakt op rekening NL38 ABNA 0417 0559 35 tnv Bert Janssen te Zutphen.

Stuur ook even een email naar bertjanssen555@hotmail.com, zodra je de betaling hebt gedaan.

Lees dit over Aansprakelijkheid!


terug...
Opgeven voor alleen de graancirkel ervaringsdagen

De graancirkel ervaringsdagen beginnen op zondag 6 augustus 2017, om 17.00 uur in het Alexandra House Hotel, waarna we gezamenlijk zullen dineren in Marlborough (dit diner zit niet bij de prijs inbegrepen), gevolgd door een avond cq nightwatch op een geheime locatie.
Maandag en dinsdag bezoeken we, onder de bezielende leiding van Bert Janssen, zoveel mogelijk graancirkels en, afhankelijk van het weer, bieden we de mogelijkheid om in een microlight vliegtuigje over de graancirkels te vliegen. Niets is zo indrukwekkend dan de graancirkels vanuit de lucht te zien! (de kosten van het vliegen zit niet bij de prijs inbegrepen).
Dinsdagavond, gedurende en na het diner, bieden we de ruimte om alle ontdekkingen met elkaar te delen.
Woensdagmorgen, 9 augustus 2017, sluiten we de graancirkel ervaringsdagen.

De prijs voor deze 2,5 dag durende reis bedraagt € 450,- euro per persoon. Deze prijs is gebaseerd op het delen van een kamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 150,- euro. Dit bedrag wordt ook in rekening gebracht bij alleen reizenden waarvoor geen geschikte kamergenoot is te vinden!

De prijs bevat 3 overnachtingen met ontbijt in het luxe Alexandra House Hotel inclusief de expertise en het nimmer aflatende enthousiasme van Bert Janssen en Heather Clewett. De kosten van de lunch en diners, graancirkel toegangsdonaties en het vliegen, zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Opgave en betaling dient te geschieden voor 1 mei 2017.

Na 15 juni 2017 is restitutie van de gehele of deel van de reissom niet meer mogelijk, tenzij je zelf een vervanger voor je reis vindt.

Het bedrag kan worden overgemaakt op rekening NL38 ABNA 0417 0559 35 tnv Bert Janssen te Zutphen.

Stuur ook even een email naar bertjanssen555@hotmail.com, zodra je de betaling hebt gedaan.

Lees dit over Aansprakelijkheid!


terug...
terug naar boven ....